- Hírek cikkek infók,  Potencianövelő infók,  Szex

A szexuális vágy rejtelmei

A libidó szó  latinból származik, melyet ugyanígy ejtünk, jelentése: nemi vágy. Szexuális érdeklődés, aktivitás jelenléte partnerünk iránt. Természetesen magunkban is létezik, partner nélkül, hiszen a nemi érdeklődésünk személyes énünk részét képezi. Ez a bizonyos vágy felelős a párkeresésért és a fajfenntartásért is: Meg kell értenünk a vágyat, viszont nagyon nehéz megérteni valamit, ami ennyire elven, követelő és sürgető. A vágy beteljesülésénél minden örömével és fájdalmával együtt megszületik a szenvedély.

Milyen faktorok befolyásolják magát a meglétét?

Szexuális vágyunk meglétét egyaránt befolyásolják biológiai, pszichológiai és szociális – kulturális hatások összessége. Együttes meglétük alkotják a libidót – szexuális vágyunkat.

Ezen vágyunknak és a hozzá tartozó szeretkezési kedvünknek is megvannak a saját jellemzői, egyénenként és életkoronként teljesen változó és eltérő lehet. Normálisnak mondható, ha különbözik a nemi vágy intenzitása fiatalabb és idősebb korban. Akadnak olyan életszakaszok is, melyben kiugróan megnő a szexuális vágyunk, és olyan is előfordul, hogy egyáltalán nincs kedvünk az együttlétre.

Mik a kiváltó okok, melyek a változásához vezetnek?

Létezik alacsony és magas libidó is, viszont ennek meghatározása teljesen attól függ, hogy aktuális partnerünkkel milyen megszokott szexuális életet alakítottunk ki.

A mindennapi életünket befolyásoló tényezők vannak a legnagyobb hatással nemi vágyunk intenzitására. A környezet, mely körülvesz minket, a párkapcsolatunk minősége, egymás közti kommunikációnk mind jelentős szerepet játszanak vágyunk fenntartásában. Az érzelmi kötődés és a közelség is elengedhetetlen a szexuális közelség meglétéhez.

Ha ezek az említett fontos elemek nem jól működnek, felborul az egyensúly és a vágy csökkenéséhez vezet. Leggyakrabban az alacsony libidó kiváltó oka az érzelmi közelség, valamint a partnerek közötti nyitottság hiánya.

További kiváltó okok lehetnek:

  • Alkohol és drog fogyasztása
  • Stressz, depresszió és szorongás
  • Betegségek
  • Jó közérzet csökkenése
  • Rendszeres gyógyszeres kezelés
  • Menopauza
  • Kivételes/ megváltozott élethelyzetek

Megjegyzés: Az INTIM CENTER szexshopban olyan termékeket is lehet kapni (rendelni vagy személyesen vásárolni), amelyek sok ember intim gondján segítenek.
- Férfiaknak alkalmi és folyamatos szedésű potencianövelők, melyek a csökkent libidóra és átmeneti, főleg pszichés erekciós zavarokra hatnak kedvezően.
- Nőknek izgató krémek, táplálékkiegészítő kapszulák, melyek a szülés utáni csökkent nemi vágy, és házastársi elhidegülés esetén segíthetnek.


Kiadó hirdetési hely alul - Szuper sexshop, hűségpont rendszer és azonnali 10 % kedvezmény a vásárlásból. A hirdetési hellyel kapcsolatban infók itt.

Leave a Reply