- Hírek cikkek infók

Fejlődik rendesen a szextech, szexrobotok, babák, kígyózó műcsodák

Nem tudom elképzelni, hogy valaha is szexrobottal vagy gumipasival csináljam. Ahogy azt sem, hogy jobban szeressem a szexkütyümet a páromnál. Persze ez én vagyok… Van, aki szorosabb kapcsolatot ápol a szexuális kütyüjeivel, amivel nincs is feltétlenül baj.

Bizonyos szexuális segédeszközök serkentő hatással lehetnek egy pár nemi életére. Feldobja az intim együttléteket, üde színfoltot visz a mindennapi rutinba. Olyankor is hasznos lehet egy-egy ilyen kütyü, ha egy hosszú, fárasztó nap után az egyik fél spártai harcot vív az életben maradásért, és nincsen kedve szexelni.

Kétségkívül nem valami romantikus dolog egy játékszerrel élvezkedni, de egy tartós kapcsolatban bizony előfordul néha, hogy a másik épp beteg, fáradt, vagy bármi egyéb dolog adódik. Régen sem volt ez másképp, csak akkor filmeket meg újságokat nézegettek az emberek, ma pedig segédeszközökhöz (is) nyúlnak.

Akkor mi a baj szexuális játékszerekkel?
Amíg csak egy-egy alkalommal kerülnek elő, addig azt lehet mondani, hogy változatosak, színesek, izgalmasak. Sőt, kiaknázhatjuk egymás ismeretlen területeit, igényeit, és összességében élvezetesebbé tehetjük a szexet. Vagyis párok esetén megvan az esélye annak, hogy mélyebbé, szorosabbá fűzi a kapcsolatokat – egyedülállóknak pedig önismereti és élvezeti szempontból is sokat adhat. De mi van azokkal, akik mondjuk, rákapnak a szextech nyújtotta újdonságokra, és már jobban vágynak arra, mint egy valóságos együttlére?

Robotok, babák, zörgő műcsodák…
Egyesek azzal érvelnek, hogy a szextech fejlődése a szexkultúrát is fejleszti. Vagyis tekinthetünk úgy a robotokra, szexbabákra meg a VR-pornóra, mint készségfejlesztőkre – melyekkel életünk fénye kitanulhatja a latin szerető mesterséget. Illetve előnyös lehet azoknak a fiataloknak is, akik bizonytalanok magukban, és egy kis önbizalomfröccsre vágynak. Hiszen ha előbb a technika csodáin gyakorolnak, és csak utána bújnak ágyba egy vérkeringéssel bíró emberrel, akkor van idejük rutint szerezni.

Szerintem viszont sokkal többet árthat, mint használ…
Szexrobot. Felfújhatós vagina, dildós nadrág. Még a cikk megírása előtt megnézegettem, mik vannak manapság, és teljesen lesokkolódtam, mert jóformán már tényleg nincs szükség hús-vér emberre ahhoz, hogy teljes értékű szexuális élményben részesüljünk. Minek?

A vibrátor, a műpunci, az úgy nevezett “real doll”-ok nem sírnak, hogy fáj a fejük és hogy már megint szexet akarunk. Nem kell miattuk kisminkelni magunkat, szexi rucit húzni, fogyózni meg gyantázni – ezek nélkül is szexistennőnek vagy istennek érezhetjük magunkat. Úgy vagyunk jók nekik, ahogy vagyunk – és akkor, amikor csak akarjuk. Modern szexszabadság.

Viszont nem mehetünk el amellett, hogy ez a könnyebbnek tűnő lehetőség mennyi embert szippant be magába. A szexbabák körüli őrület néhány éve indult Ázsiából és futótűzként terjedt tovább Európára. 2017-ben megnyílt Barcelonában az első olyan bordélyház, ahol szexbabákhoz lehet időpontot kérni. Egy évvel később Párizs is beállt ebbe a sorba, és így lassacskán mindenhova bekúszott. Egy bécsi bordélyházban például nagyobb kereslet lett a szexrobotokra, mint a valódi nőkre. A tulajdonos pedig kihasználva az óriási keresletet, Budapestre is beköltöztötte ezt a szolgáltatást.

Az még csak egy dolog, ha valaki kíváncsiságból kipróbálja. De sajnos világszerte egyre több olyan esetről tudunk, amikor valaki érzelmeket kezdett el táplálni a szexrobotja iránt, és az azzal való “együttélést” választotta egy valódi emberrel szemben. Ez az úgynevezett objektofília, amikor az érintett egy tárgyhoz kezd vonzódni, kötődni.

De nemcsak ilyen szempontból lehet veszélyes: akkor is bajban vagyunk, ha az illető nem kerül függőségi viszonyba, viszont pont ugyanazokat a tulajdonságokat, képességeket várja el egy hús-vér embertől, mint a kedvenc babájától. Ezzel saját magának és a partnerének is komoly lelki károkat okozhat.

Személy szerint nem hiszem, hogy pótolhatja azt az élményt, amit egy valódi emberrel tudsz megélni. Másrészt az a robot nem fog szeretni. Nem fog szex közben megcsókolni, megsimogatni, a szemedbe nézni és azt mondani, hogy szeret és szüksége van rád. Nem azért, mert minden egyes szeretkezésnek filmszerűnek kell lennie. Ellenben, mikor éppen arra vágynánk, akkor sem lesz kivel. Tehát nincs romantika, meghittség, intimitás és meglepetés. Csak kielégülés.

De bizonyára van, akinek ez is elég. Meg hát ettől még lehet, hogy szeretne kapcsolatot, vágyik egy szerető társra, csak éppen nem jön össze. Akkor ő már ne is szexeljen? Ne is legyen semmi testi öröme? Dehogynem! Éppen ezért gondolom, hogy megvan a helye és az ideje a szexuális segédeszközöknek. Úgy vagyok vele: jöhetnek akármilyen önműködős szexszerszámok vagy akár beszélni tudó szexrobotok, attól még az embert nem fogják tudni pótolni.