- Hírek cikkek infók,  Szex,  Vágyaim

A BDSM a leggyakoribb perverzió

Sokan érintettek a perverziók, parafíliák, extrém dolgok ill. helyzetek, extremitás iránti vonzódásban. A leggyakoribb a BDSM, ami a „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” gyűjtőneve. A gyakorlatban a fetisizmus is ide tartozik már. Amíg ez mindkét fél számára kellemes és kölcsönösen kielégítő, nincs vele önmagában gond. A BDSM jó esetben fűszer, mely felpezsdíti a megszokott szexuális életet.

A BDSM lehet életforma is, amely akár lelki sérüléseket, sebeket is gyógyíthat. Semmiképpen sem elítélendő – ha minden körülmény adott hozzá, a felek konszenzusától kezdve a domináns fél felelősségteljes hozzáállásáig. Elkezdése azonban  előzetes utánajárást, felkészülést igényel, hisz bizonyos formái komoly veszélyforrások.

Probléma a BDSM-mel kapcsolatban akkor van, ha

  • az egyén erőteljes szégyent érez “rendellenes hajlama” miatt, ami bűntudatba torkollva lineárisan vezet önértékelési problémákhoz
  • az egyén nem tudja ezt a vágyát megélni, partnere előtt felvállalni, ez benne szorongást, szerepkonfliktust okoz
  • előbbiek következményeként eltávolodik partnerétől, tőle szexuálisan elhidegül,
  • tudat alatt dühös partnerére, aki előtt nem lehet önmaga, így párját minden apróságért kritizálja, hibáztatja
  • további következményként titkos külső kapcsolatokban keres megoldást, amely további problémákhoz, végül váláshoz is vezethet. Kivétel, ha a vanilla fél tud partnere perverziójáról, s annak megélésére engedélyt ad illetve, ha a kapcsolat nyitott
  • az egyén már csak és kizárólag BDSM-játékok bevetésével tud nemi izgalmat illetve kielégülést elérni. Leggyakrabban ezzel találkoztam ezidáig a praxisomban. A BDSM-re éppúgy rá lehet szokni, mint egy drogra.

Az ösztönvilágot szőnyeg alá söpörni felesleges, sőt, káros is lehet. Minél tovább elfojtják, elnyomják a vágyat, az annál inkább képes a legváratlanabb pillanatban kitörni. Míg, ha beszélünk róla, könnyebb kordában tartani, a kontrollt megőrizni.

Megjegyzés: Az INTIM CENTER szexshopban olyan termékeket is lehet kapni (rendelni vagy személyesen vásárolni), amelyek sok ember intim gondján segítenek.
- Férfiaknak alkalmi és folyamatos szedésű potencianövelők, melyek a csökkent libidóra és átmeneti, főleg pszichés erekciós zavarokra hatnak kedvezően.
- Nőknek izgató krémek, táplálékkiegészítő kapszulák, melyek a szülés utáni csökkent nemi vágy, és házastársi elhidegülés esetén segíthetnek.


Kiadó hirdetési hely alul - Szuper sexshop, hűségpont rendszer és azonnali 10 % kedvezmény a vásárlásból. A hirdetési hellyel kapcsolatban infók itt.