- Hírek cikkek infók,  Szex,  Vágyaim

A BDSM szex a leggyakoribb vágy, próbáld ki te is!

Sokan érintettek a perverziók, parafíliák, extrém dolgok ill. helyzetek, extremitás iránti vonzódásban. A leggyakoribb a BDSM szex, ami a „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” gyűjtőneve. A gyakorlatban a fetisizmus is ide tartozik már. Amíg ez mindkét fél számára kellemes és kölcsönösen kielégítő, nincs vele önmagában gond. A BDSM szexjátékok jó esetben fűszerek, mely felpezsdíti a megszokott szexuális életet.

A BDSM szex lehet életforma is, amely akár lelki sérüléseket, sebeket is gyógyíthat. Semmiképpen sem elítélendő – ha minden körülmény adott hozzá, a felek konszenzusától kezdve a domináns fél felelősségteljes hozzáállásáig. Elkezdése azonban  előzetes utánajárást, felkészülést igényel, hisz bizonyos formái komoly veszélyforrások.

Probléma a BDSM-mel kapcsolatban akkor van, ha

  • az egyén erőteljes szégyent érez “rendellenes hajlama” miatt, ami bűntudatba torkollva lineárisan vezet önértékelési problémákhoz
  • az egyén nem tudja ezt a vágyát megélni, partnere előtt felvállalni, ez benne szorongást, szerepkonfliktust okoz
  • előbbiek következményeként eltávolodik partnerétől, tőle szexuálisan elhidegül,
  • tudat alatt dühös partnerére, aki előtt nem lehet önmaga, így párját minden apróságért kritizálja, hibáztatja
  • további következményként titkos külső kapcsolatokban keres megoldást, amely további problémákhoz, végül váláshoz is vezethet. Kivétel, ha a vanilla fél tud partnere perverziójáról, s annak megélésére engedélyt ad illetve, ha a kapcsolat nyitott
  • az egyén már csak és kizárólag BDSM-játékok bevetésével tud nemi izgalmat illetve kielégülést elérni. Leggyakrabban ezzel találkoztam ezidáig a praxisomban. A BDSM-re éppúgy rá lehet szokni, mint egy drogra.

Az ösztönvilágot szőnyeg alá söpörni felesleges, sőt, káros is lehet. Minél tovább elfojtják, elnyomják a vágyat, az annál inkább képes a legváratlanabb pillanatban kitörni. Míg, ha beszélünk róla, könnyebb kordában tartani, a kontrollt megőrizni.

A hatalom és az alávetettség érzése az egyik legerősebb afrodiziákum, amelyet az ember ismer. Még azok is, akik távol állnak a BDSM-től, néha éles örömet tapasztalnak a kemény szex miatt. Ma elemezzük, mi az, hogyan és hol kezdjük el a BDSM-et a szexben?

Mi az a BDSM? Öröm a szélén

A BDSM az intim kapcsolatok kultúrája, amely a szexuális partner dominanciáján és behódolásán alapul. Az ilyen meglehetősen száraz meghatározás mögött a tiltott örömök titkos kertje húzódik meg, ahol az Úrnőnek vagy Mesternek abszolút hatalma van rabszolgája vagy rabszolgája felett. Ahol a pingponglabdának van a legbensőbb jelentése, a sokfarkú szempillák és mindenféle papucsok pedig változatos formájú és méretűek ámulatba ejtik a képzeletet. Ahol bilincsekről és gegekről álmodoznak, és arra vágynak, hogy leláncolják őket.

Még a közelmúltban is csak néhány kiválasztott tudott a BDSM-ről. Ma, nagyrészt a “Szürke 50 árnyalatáról” szóló szenzációs könyv- és filmsorozatnak köszönhetően, mindenki ajkán ott van az “uralkodó”, “behódoló” szavak. Igazi fellendülés jött a BDSM gyakorlatokban, rengeteg oldal, fórum, blog jelent meg ennek a témának szentelve.

A BDSM rövidítes 1990 elején jelent meg. Kezdetben a szerepjátékokra épülő szexuális kapcsolatokat, amelyekben az egyik szerető engedelmeskedett, a másik fájdalmat okozta, az SM – sadomasochizmus részének tekintették. De ez nem igaz. A dominancia kimutatásának vágyát nem mindig kíséri a fájdalom okozása. Az elegedettség inkább pszichológiailag is érezhető, amikor az erotikus hatalom egyszerű cseréje történik. Nem minden mazochista akar engedelmeskedni es fájdalmat tapasztalni. Ha nem minden szadista akar domináns lenni, megalázni es kínozni egy szeretőt.

Ezért a kapcsolatok hívei közötti hosszú viták után a szerepjátékokra épülő szexuális kultúra saját nevet kapott – BDSM.

A BDSM-játékban résztvevők nem csak bizonyos erotikus simogatásokból, hanem partnerük egyéb cselekedeteiből is képesek érzelmi és pszichológiai örömet szerezni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fájdalom, izgalom és félelem után eufória állapot következik be, ami elégedettség és boldogság érzését okozza. A BDSM munkamenet nem mindig végződik szexuális érintkezéssel. A vezető partner tapasztalatával és műveltségével ez nem befolyásolja az érzetek élességét.

A szubkultúra története
A BDSM iránya, mint a szexuális szórakoztatás eleme, már az ókorban megjelent. A különböző időpontokban készült leletek erről tanúskodnak. A pompeji ásatások során erotikus terv freskóira bukkantak, amelyek egy nőt ábrázolnak uralkodó pózban egy férfi felett, egy férfit, aki egy nőt ver meg. Toszkánában, az etruszk sírban a barlang falán szexuális jellegű rajzokat találtak. Férfiakat ábrázolnak, akiket a hölgyek bottal büntetnek szerelmi mulatság közben. A BDSM-et a Káma Szútra említi.

A BDSM- et, mint a szexualis kapcsolatok egyfajta formáját, a 18. század végétől kezdték megkülönböztetni. Ekkor jelent meg a jogi és orvosi normák támogatásával a szexuális kapcsolatok bizonyos változatainak kategorizálása.

A BDSM-ről szóló irodalomban John Cleland angol író, a Fanny Hill című regény alkotója szólalt meg először. 1749-ben megjelent munkájában szexuális korbácsolás jeleneteit írta le. A legkiemelkedőbb író azonban, aki a szubkultúra elméleteit és gyakorlatait teljes körűen ismertette a könyvek lapjain, a világhírű de Sade márki volt. Munkáiban részletesen leírt egy partneren végrehajtott szexuális zaklatás jeleneteit. Nem ajánlott néhányat elolvasni gyenge és szelíd természetűeknek.

Leopold von Sacher-Masoch író, aki a Vénusz bundában című regényt készítette, képes volt tompítani a kéjes márki megnyilatkozásait. A mű cselekménye egy karakterről szól, aki szexuálisan teljes mértékben engedelmeskedni akar kedvesének. Sacher-Masoch és de Sade munkáinak köszönhetően két új kifejezés jelent meg, amelyek meghatározzák a szexuális szórakozás lehetőségeit – a “mazochizmus” és a “szadizmus”. A Juliette, avagy a gonosz sikerei című gótikus regényben a szerző azt kérdezi: “Mit ártok, milyen sértést okozok, mondván egy gyönyörű teremtménynek, akivel találkoztam: adj nekem egy testrészt, amely kielégíthet. egy pillanatra, és élvezd, ha úgy tetszik, az enyémet, melyik tud tetszeni?”

A szexuális örömök alávetettségével kapcsolatos első leírásai azonban távol álltak a BDSM modern kultúrájától, amely figyelembe veszi a biztonság, az abszolút tudatosság és az önkéntesség elvét.

A BDSM iránya meglehetősen gyorsan a XX. század elejétől kezdett kialakulni. Ebben az időszakban kezdtek megjelenni a tematikus fényképek, filmek, magazinok, képregények. Az internet fejlődésével a BDSM terjedése megnőtt. Csoportok, közösségek kezdtek kialakulni, olyan embereket tömörítve, akik szeretnék kitágítani az elfogadható határait, érdeklődnek minden új és érdekesség iránt.

BDSM gyakorlat jellemzői
Sokan úgy gondolják, hogy a BDSM végtelen fenekelés, erőszak, partner megkötése. Ez a vélemény téves. Valójában nagyon sokféle gyakorlat létezik, amelyek során a partnerek kölcsönhatásba lépnek egymással, hogy erőszakos csípős szexuális örömet szerezzenek. Az ilyen foglalkozásokon nincs helye korbácsolásnak és megaláztatásnak. A hangsúly a hosszú simogatásokon és a különféle szexuális játékokon van, biztonságos játékokkal. Mindez lehetővé teszi a foglalkozás résztvevői számára, hogy szexuális energiát dobjanak ki, így éles érzelmi élvezetben részesüljenek.

Minden BDSM munkamenetnek megvan a saját mestere (úrnő, mester, mester) és egy szolga. A partnerek kölcsönös vágya esetén szerepet cserélhetnek. A cselekmény során végrehajtott összes tevékenység megegyezés alapján történik, a játékszabályokat előre megbeszéljük. A foglalkozás egyik résztvevője megállíthatja a másikat egy speciális stopszó kimondásával.

A gondosan megtervezett és jól végrehajtott BDSM gyakorlat minden résztvevő mentális és fizikai egészsége szempontjából teljesen biztonságos. Természetesen egyes foglalkozások nem lehetnek teljesen biztonságosak (lobogózás, fenekelés). Ha azonban hozzáértően közelíti meg ezt a szórakozást, akkor a partner testének és pszichéjének befolyásolásának kockázata elfogadható szintre csökken.

Nő és férfi: szereposztás
Fiziológiailag így történt, hogy a nők áldozattá válnak, vagyis tudatalatti szinten arra törekednek, hogy áldozatok legyenek. Ezért a nők leggyakrabban egy erős és bátor férfinak akarnak engedelmeskedni. A szexben egy engedelmes és gyengéd lány szerepét választják, amivel egy magabiztos és ellenállhatatlan férfi rendelkezik. Ennek eredményeként a pozíció elosztása során a bűbájosok általában követő szerepkörbe kerülnek. A hölgyek mindössze 11%-a kész Dominák lenni.

Az erős és magabiztos férfiak 70%-a vezetővé válik. Míg a férfiaknak csak 30%-a kész teljesíteni a végzetes szépség minden szeszélyét, hogy panaszmentes és hűséges oldal legyen számára, rabszolga, szolga.

Érdekesség, hogy egy párban, ahol egy nő a szigorú és uralkodó úrnő szerepét tölti be, a szex nem a szex végeredménye. Egy ilyen tandemben az intim kapcsolat szinte mindig kizárt. Egy homoszexuális párban a férfiak többsége (kb. 90%) engedelmeskedni akar, hogy Alsó legyen.

A “beosztott” pozícióban nincs semmi szégyenletes. Sokan így megvalósítják azt a vágyat, hogy megtalálják védelmezőjüket, aki gondoskodik és védelmez, elfogadható fájdalmat okoz, és egyben szeret. A vezető szerepét választva a partner megvalósítja vágyát, hogy egy másik életét vezesse, teljesen irányítva őt és vágyait, érzelmeit, törekvéseit. Egy költőnő a BDSM témájával foglalkozó versében ezt írja:

Dominánsok legtöbbször azok, akik bizonyosságot várnak a valóságtól. Az engedelmesek éppen ellenkezőleg, arról álmodoznak, hogy az örömükért való felelősséget mások vállára hárítják.

Alapvető BDSM gyakorlatok
A rabság olyan módszer, amelyben a partner elveszti a mobilitást. Ehhez kötelet, szövetet, öveket használnak. A kezek és a lábak ragaszthatók. A partnert ketrecbe lehet helyezni, leláncolni, felfüggeszteni, mumifikálni (a test szoros bepólyázása, esetenként maszkkal, füldugóval, öklendezővel stb. kiegészítve) és egyéb akciókkal.
Bastinado – a szexuális élvezet úgy érhető el, ha bambusz- vagy rattanbottal mezítláb ütöd. Annak megakadályozására, hogy az alávetettek visszahúzzák a lábukat, elveszítik mobilitásukat. A fűszeres élvezethez nyílt tűz, forró viasz, késpenge, elektromos áram használható.
Verés – ütés a fenékre övvel, érszorítóval, kézzel és egyéb tárgyakkal.
Korbácsolás – ostorral, érszorítóval, övvel és más rugalmas tárgyakkal megverni a partnert. A rabszolga beleegyezésével hajtják végre.
Aranyzápor – a szexuális élvezet a partner nemi szervének szippantásával és megérintésével, valamint vizelési vagy közvetlen vizeletürítésének megfigyelésével érhető el az alsó partneren (a vizelés egyfajta büntetésként vagy bátorító partnerként működik).
Az öklözés az a folyamat, amikor az egyik vagy mindkét kezét a partner hüvelynyílásába vagy végbélnyílásába helyezik.
Facesitting – az alsóbb partner élvezi, hogy a Mester (úrnő) a nemi szervekkel az arcán ül.
Kisállatjáték, pónijáték – az alsó partner egy állatot (kutyát, lovat) ábrázol.
A Tamakeri a férfiak heréivel szembeni szexuális zaklatás egy változata, amikor azok összenyomásnak, ütésnek, taposásnak és más fájdalmas hatásoknak vannak kitéve.
Alapvető BDSM feltételek
A felső, alsó partner a játékok résztvevője, másik neve Mr., Mrs., Mester, rabszolga, oldal és mások.
A fétis attribútumok a szexuális elégedettség elérésére használt eszközök: bőr és latex öltönyök, ostorok és hevederek, övek és fogók, bilincsek és ostorok, a partner bizonyos pozícióba rögzítésére szolgáló eszközök, rögzítés és egyéb játékok.
A fétis divat provokatív ruházat és kiegészítők, amelyeket a BDSM-üléseken használnak. Lehetnek pikáns szűk latex öltönyök, fűzők, magas sarkú cipők, bakelit ruhák, kesztyűk és míder.
Alapvető BDSM-kifejezések
Az ilyen jellegű szexuális játékokat leggyakrabban speciálisan felszerelt helyiségekben tartják. Bizonyos célok elérésének eszközeiként mindenki mindennapi életében létező rögtönzött anyagok használhatók. Ez lehet ruhacsipesz, fésű, gallér, kötél, kanalak, beöntés stb.

Az öröm fajtái
A BDSM-munkamenet minden résztvevője más-más típusú élvezetben részesül:

Kaif Top – a felső leggyakrabban kizárólag pszicho-érzelmi elégedettséget kap. Ha a gyakorlatot szexszel egészítjük ki, akkor az ember testi gyönyört tapasztalhat.
Kaif Botta – az alsó része érzelmi és fizikai elégedettség is megtapasztalható. Az alsó partner, aki engedelmeskedik a felsőnek, nagy örömet él át a Mesternek való engedelmességből. A dicséret, a Mester szükségleteinek kielégítésének öröme nagy mennyiségű endorfin termelését okozza a rabszolga testében – az öröm hormonja. A BDSM munkamenet eredményeként az alsó rész a következőket tapasztalhatja:
Orgazmus – még a nemi szervek stimulálása nélkül is.
A könnyek az érzelmek egyfajta kitörése, a teljes ellazulás eredményeként.
A szubtér egy tudatváltozás, amely hasonló a kábítószer-magassághoz. Egy ügyes felsőtárs fizikai kontaktus nélkül is ilyen állapotba tudja hozni az alsót.
Subdrop – a depresszió egy változata, amely az alkalmatlan Topot fedi le az érintkezés után vagy egy bizonyos idő után.

A büntetés művészete vagy a BDSM alapelvei

Minden BDSM munkamenetet önkéntes alapon kell lefolytatni, ésszerű terhelést kell betartani, és biztonságos kimenetelűnek kell lennie. Az írástudatlanul végrehajtott cselekvések a gyakorlat egyik résztvevőjének halálát okozhatják. A játék megkezdésekor fontos figyelembe venni a testalkatot, a partner fiziológiáját, a felkészültségi szintet, az érzelmi állapotot, a fóbiák jelenlétét, amelyek megzavarhatják a játékot, és egyéb tényezőket. Hiszen az emberi test egy adott helyzettől függően eltérően reagálhat a látszólag ártalmatlan cselekedetekre.

A büntetés művészete vagy a BDSM alapelvei
A vezető partnernek nagyon figyelmesnek kell lennie a követőre. Az alávetett érzelmi és fizikai állapotáért a felelősség a dominánsé. Főleg, ha az alsó partner meg van kötve, öklendezés van a szájában, maszk van a szeme előtt, és más motoros funkciók korlátozását figyelik meg. Valójában ilyen helyzetben a partner nem tudja kiejteni a stopszót, vagy tiltakozó gesztust ábrázolni.

A mesternek minden pillanatban készen kell állnia arra, hogy gyengítse vagy megállítsa az ütközést. Ehhez a megbeszélés kezdete előtt egy stop szót vagy egy speciális gesztust választanak ki, amely az erőszakos cselekmények leállításának jelzése lesz. Az alsó feladata, hogy beszéljen szexuális preferenciáiról és tiltásairól, fizikai fóbiáiról.

Azoknak a szerelmeseknek, akik úgy döntenek, hogy BDSM szexet játszanak, teljes mértékben meg kell bízniuk egymásban. A kapcsolat kimenetele szempontjából nagy jelentősége lesz a használt szexjátékok minőségének és típusának. Ezért minden új foglalkozásra alaposan fel kell készülnie, meg kell beszélnie a partnerével, hogy mi az, ami elfogadható számára és mi nem.

A BDSM gyakorlatok veszélyei
Az írástudatlan felső partner, aki nem tudja, hogyan kell helyesen használni a szexuális eszközöket, provokálhatja a sérülések megjelenését az alsó résztvevőkben. A serulesek tippjei:

A hosszan tartó szuszpenzió, a szoros kötés fojtogatást, visszérokat, szöveti nekrózist, ízületi károsodást okozhat.
A helytelen flagelláció és verés az epidermisz boncolását, a vesék, a szemek sérüléseit okozhatja.
A nyílt láng, amelyet gyakran az örömszerzésre használnak, égési sérüléseket okozhat.
A pontatlan taposás töréseket, a belső szervek sérülését okozhatja.
A flagelláció után megjelenő sebek a fertőzést okozhatják.
Az ilyen jellegű találkozóra nem kerülhet sor alkohol- vagy kábítószer-mérgezési állapotban. Minden Dominának képesnek kell lennie arra, hogy szükség esetén elsősegélyt nyújtson.

BDSM szex: hogyan és hol kezdjuk?

Minel tobbet hallunk valamiről, annál inkább ki akarjuk probálni. De sok kezdőnek sok kérdese van: Mit lehet tenni és mit nem lehet tenni a kapcsolatfelvétel során? Hogyan határozzuk meg a határvonalat a fájdalom és az öröm között? Hogyan kerhetek meg egy partnert a kíserletezésre? A fájdalom valóban szexuális elvezetet hoz?

Annak érdekében, hogy az első élmény pozitív megjegyzést adjon át, több örömet hozzon, mint csalódást, használja a tapasztalt tanácsokat:

BDSM szex: hogyan és hol kezdjük?
Nézzen meg egy videót a BDSM-gyakorlatok elemeiről. alaposan gondoljaát, hogy ki akarja-e probálni. Soha ne elégedj meg a szeretett (-enyém) kedvéért, vagy probálj meg modernnek tűnni.
A munkamenet megkezdése előtt beszélje meg a funkciókat, a művelet cselekményét. Jelöljön ki egy stopszót vagy egy speciális kézmozdulatot.
Ne egyezzen bele abba, hogy elviselje vagy megtegyen olyan dolgokat, amelyek undorítóan, kényelmesen bántanak téged. Ha az első élmeny nem tetszett, ha nincs értelme újra megpróbálni, még akkor sem, ha a partner erősen ragaszkodik hozzá. Nem szabad utánoznod azt az örömöt, amit nem érzel. Ne feledje, hogy a BDSM alapelvei: önkéntesség, biztonság, ésszerűség.
Ne gyakoroljon kemeny BDSM-et az első alkalommal. Ebben az esetben a sietség nem megfelelő. Mindent lassan és lassan kell vizsgálni, minden érzést, megbeszélni egy partnerrel. Csak abban egyezzen bele, ami igazi örömet okoz.
Ha a BDSM szex után szégyelli magát, depresszióba esett, gondolja át, hogy valóban szüksége van-e rá. Szeresd magad minden furcsa vágyaddal és szükségleteddel együtt, és bátran tedd azt, amihez kedved van.
Meg kell érteni, hogy ha egyszer, miután megkóstolta a BDSM szexet, nem szabad feladnia a hagyományos intim kapcsolatokat. Ezt a fajta játékként kell kezelni. A BDSM a szokatlan szórakozás egy változata, ahol a szerelmesek különböző szerepeket alkalmazhatnak magukra: Bármit is választasz, a lényeg az, hogy valódi örömet, szerezz hasonlóan a legfényesebb orgazmushoz.

Hol lehet minőségi játékokat vásárolni a BDSM szórakoztatáshoz?
Miután úgy döntött, hogy megnyitja az ajtót a csodálatos BDSM világ felé, érdemes olyan jellegzetes eszközöket beszerezni, amelyek soha nem látott örömet okoznak. A BDSM játékok választéka gazdag és változatos. Nyakörv, ostor, bilincs, maszk, geg – egy kis része annak, amit a játék során használnak. És vannak speciális ruhák és cipők, mindenféle kenőanyagok stb.

Az online kereskedelem fejlődésének köszönhetően a BDSM-et gyakorló emberek az INTIM CENTER szexshopban megvásárolhatják a szükséges szexuális játékokat és kiegészítőket, és megőrizhetik a teljes titoktartást.