- Hírek cikkek infók,  A szürke ötven árnyalata,  BDSM bondage és SM,  BDSM készletek,  Bilincsek,  Bilincsek kötözők,  Cirógatók,  Elektro szex,  Gyógyászati eszközök,  Hámok,  Készletek BDSM,  Kiegészítők,  Korbács, paskoló,  Korbácsok pálcák paskolók,  Kötözők,  Lánc, csipesz, gyűrű, pánt,  Maszk, szájpecek,  Maszkok,  Maszkok szemkötők fejfedők,  Mellcsipeszek,  Nyakörv és póráz,  Orvos szex,  Paskolók,  PVC lepedő, paraffingyertya,  Szájgolyók peckek,  Szájpeckek,  Szex

Van aki vágyik rá, van aki csinálja a BDSM szexet

Felizgat a BDSM és a legdurvább szexre vágysz, amit valaha átéltél? Akkor a BDSM kellékek és a különféle szado-mazo játékszereink csak rád várnak!

Ha nincs a szexuális eszközeid között egy bilincs és egy korbács, most itt a lehetőség. Az igazi Szürke 50 árnyalata élményhez a bilincseken és korbácsokon felül, találsz nálunk, kötözőket, szájpeckeket, maszkokat és egyéb szado szexjátékokat. Ha eddig csak fantátiáltál egy igazán vad szexről és végre szeretnéd kipróbálni, jó helyen jársz!

  • A BDSM termékek erotikus szerepjátékok kiegészítőiként és különleges, szenvedélyes vágyak kielégítésére is alkalmasak. Válogass izgalmas kiegészítőink közül!
    Szeretsz fegyelmezni? Vagy a kiszolgáltatottság érzése pörget fel? Irányítasz, vagy irányításra vágysz? Itt megtaláltok mindent, ami egy érzéki, vagy akár vad BDSM szeánszhoz kell. Az erotikus, lágyabb együttlétekhez szemfedő, szemmaszk, bongage kendő és szalag, cirógató várja, hogy együttlétetek részeivé váljanak. Bilincs, kötöző, szájpecek, paskoló, ostor, és még sok más termék igyekszik vadabb játékaitok eszközeivé lenni.
    Elektro szex termékek a bizsergetőtől a sokkoló, “felvillanyozó” élményben részesítik tested, minden idegszáladban megborzongatva.

A BDSM egy angol rövidítés a “Bondage and discipline, Domination and submission, Sadism and masochism” szavakból. Magyarul a jelentése „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szado-mazochizmus”. Amennyiben még csak most ismerkedsz a BDSM témával, akkor próbáld ki a bilincselős játékot otthon a pároddal! Ha mégis inkább gyengédségre vágynál, akkor nézz szét a cirógatók között! Hidd el, garantáltan tetszeni fog! Legnépszerűbb BDSM kellékek
Bilincsek
Korbácsok
Paskolók
Cirógatók
Nyakörvek
Maszkok
Szájpöckök
Póráz

Ha valaki szereti a szexet szadisztikus és mazochisztikus elemekkel, még nem kell feltétlenül pszichiáterhez küldeni. Tudtad például, hogy a közös megállapodás, a biztonság elsőbbsége, a tiszta kommunikáció és a változatos szexuális élmények is jellemzőek rá? Tudj meg többet a BDSM és kink szexualitásról cikkünkből.

A BDSM gyűjtőszó, mely az angol bondage-discipline (kötözés-fegyelmezés), dominance-submission (dominancia-alávetettség), sadism-masochism (szadizmus-mazochizmus) kifejezésekből áll össze. A többség vagy pornó oldalakról vagy A szürke ötven árnyalatából ismeri ezt a sajátos szexuális viselkedésformát, melyet rengeteg stigma és hiedelem övez.

A kink pedig angol szleng kifejezés, mely magában foglal minden olyan szexuális viselkedésformát, amely nem megszokott, különleges. Ide sorolhatjuk a különböző szerepjátékokat (tanár-diák, prostituált-kliens stb.), hatalmi dinamikát kifejező szexuális együttléteket, nem megszokott stimulációs formákat (pofozás, korbácsolás, kötözés stb.), a speciális tárgyakat, öltözéket igénylő megnyilvánulásokat (például bőrruha) vagy nem genitális területekre (például láb) fókuszáló szexuális kielégülés formáit is. A BDSM szintén a kink kategóriába tartozik.

Vonz a BDSM. Akkor beteg vagyok?
Egy, A szürke ötven árnyalata megjelenése előtt folytatott kutatás eredménye szerint a világszerte több mint kilencvenezer megkérdezett emberből nyolcvanhat százalék érdeklődést mutatott a kink szex iránt.

Ennyi ember patológiás eset lenne?
A szadizmus és a mazochizmus a homoszexualitáshoz hasonlóan sokáig a patológia árnyékát húzta maga után. Az első DSM kiadás, azaz a mentális zavarok diagnosztikus kézikönyve még szexuális devianciaként címkézte őket. A 2000-ben megjelenő negyedik kiadásig minden, a partnerek kölcsönös beleegyezésén alapuló kink szexuális viselkedésformát például a pedofíliával vagy a szadisztikus erőszakkal soroltak egy kategóriába, és mentális betegségként tekintettek rájuk. A 2013-as ötödik kiadásban eljutottunk egy árnyaltabb nézőponthoz. Képesek vagyunk ugyanis ma már különbséget tenni a között, amikor az illető szexualitása a parafíliák (megszokottól eltérő szexuális vonzódás) közé sorolható, de a személy nem tekinthető mentálisan betegnek, illetve amikor a parafíliás viselkedés nem kölcsönös beleegyezésen alapul, a személy számára distresszt okoz és rontja az illető személyiségének funkcionálását. Utóbbi esetben indokolt mentális zavart feltételezni. Összességében tehát

A megítélésben történt változásokat többek között az is előrelendítette, hogy több kutatás is megerősítette: a BDSM gyakorlók mentálisan egészségesek, egyáltalán nem funkcionálnak rosszabbul, mint az úgy nevezett vanília (sztenderd szexuális életet élő populáció) kontrollcsoport. Egy vizsgálatban a BDSM gyakorlók személyiségfaktorait, kötődési stílusát, visszautasítási érzékenységét és szubjektív jóllétét is mérték. Az eredmények alapján a kontrollcsoporthoz képest kevesebb érzelmi labilitást, visszautasításra való érzékenységet és barátságosságot mutattak. Magasabb volt az esetükben az extraverzió, az új élményekre való nyitottság és a szubjektív jóllét is.

Stigma és a mítoszok
A kutatási eredmények ellenére még mindig komoly stigmatizáltság éri a kink szexualitás képviselőit, akik a homoszexuálisokhoz hasonlóan képesek belsővé tenni a társadalom által promotált kink fóbiát. A segítségért forduló BDSM-kliens esetében sokszor éppen ebből a jelenségből fakadó öngyűlölet, a „kigyógyulás” vágyának ambivalenciája okozza a kihívást. Nézzünk most meg néhány tévhitet.

A BDSM visszaélés, erőszak
A szexualitás preferenciáktól, szubkultúráktól függetlenül lehet erőszak eszköze. A kink közösség mottója: „biztonságos, józan és kölcsönös beleegyezésen alapuló”. Azaz a kink bármilyen formáját is próbálod, tisztában kell lenned a technikai részletekkel a biztonságotok érdekében. Különbséget kell tudni tenni realitás és fantázia között, és ennek mentén cselekedni. Valamint mindenkor tiszteletben kell tartani egymás határait. A BDSM-ben a felek nagyon világosan kommunikálják a vágyaikat és azt is, amit nem szeretnének. Az úgy nevezett biztonsági szavak meghatározásával és alkalmazásával bármikor, bármelyik fél jelezheti az adott aktivitás befejezését. Talán nem is gondolnánk, de a domináns fél is érezheti bizonyos pillanatban kényelmetlenül magát a saját szerepétől. Az erőszaktól tehát élesen elválasztja a belegyezés, a kontroll, a vágyakra, határokra való tekintet és a megszakítás lehetősége. A partnerek továbbá arra is figyelnek, hogy mellőzék az alkohol- és szerhasználatot, amely egy abuzív cselekedet előtt nem ritka. Míg a szexuális visszaélés komoly traumát okoz az elszenvedő számára, a BDSM-élmény után a partnerek kellemesen érzik magukat.

A BDSM függőséget okoz?
Hajlamosak vagyunk azt hinni, ha valaki belekóstol a BDSM-be, egyre intenzívebb ingerre lesz szüksége ahhoz, hogy ugyanazt az élményt élhesse át. Erre azonban szintén nincs bizonyíték. Gyakori tapasztalat az is, hogy valaki éppen hogy „csillapítja” a kink formákat az első élményt követően. Továbbá a jelenség kontinuum sajátossága is cáfolja ezt a mítoszt, hiszen vannak olyan személyek, akik ritkán, csak bizonyos alkalmakkor gyakorolják ezt a szexualitást, másoknál viszont szinte az identitásuk részét képezi.

A BDSM lényege a fájdalom?
Sokan a fájdalommal társítják a BDSM-et. Noha a fájdalom valóban megjelenhet egy-egy együttlét során, vannak olyan formák, amelyeknek abszolút nem része. A korbácsolás, pofonok esetében pedig sokszor az elsődleges érzet nem a fájdalom, hanem a fokozott érzelmi és fizikai stimuláció, mely extrém szexuális izgalmat tud generálni. Ebben az állapotban a testünkben lezajló kémiai folyamatoknak köszönhetően a fájdalom nem is érzékelhető.

A szexuális változatosság
Noha ők is megtapasztalják a hosszú távú kapcsolatok kihívásait, például az intimitás és a szenvedély között húzódó feszültség perspektívájából, mégis képesek új fantáziákat megélni partnerükkel. A szexualitás spontaneitás mítosza szilárdan él társadalmunkban. A kinkben azonban a megtervezettség dominál úgy, hogy mindeközben szexuális izgalom perzseli a partnereket. A sajátosságokból adódó előkészületek, megbeszélések ugyanis előre vetítik, késleltetik, ezáltal fokozzák az izgalmat. A szexet érintő hiedelmek közül szintén gyakran találkozunk azzal az elvárással, mely szerint a szexuális viselkedésnek természetesen kell jönni. A kink szexualitás ezzel szemben azt vallja, hogy ezek a készségek bizony tanulhatók és gyakorlással fejleszthetőek. Bármennyire is rossz hír, ez valóban így van: egyikünk sem születik lepedőakrobataként.

A kink, így a BDSM is a normális szexualitás skáláján helyezkedik el. Számos ember érez vágyat arra – még ha különböző mértékben is –, hogy kipróbáljon, gyakoroljon egy-egy kink sajátosságot partnerével. A szexuális viselkedésünk kontrollálható, vágyaink azonban nem. Amennyiben valaki BDSM gyakorlóvá szeretne válni, sokkal fontosabb, hogy önelfogadást élhessen meg szexuális vágyaival kapcsolatban, illetve megfelelő információkhoz juthassunk a szokások részleteit illetően annak érdekében, hogy biztonságosan élvezhesse a kink lehetőségeit. Ha valaki tinédzserként észleli ezeket a vágyakat, amikor egyébként is éretlenebbek a szexuális készségek, egy nem minősítő edukáció életet is menthet a rosszalló szülői hozzászólások helyett.