- Hírek cikkek infók,  Önkielégítés,  Szex,  Vibrátor

Vibrátor fajták

Vibrátor vásárlása előtt érdemes fejben tisztázni, hogy mire is szeretné használni a terméket. A kényeztetők között vannak, amelyek hüvelyi, míg mások anál izgatásra lettek tervezve. Ezen kívül vannak kifejezetten férfiak számára tervezett darabok is. Termékválasztás előtt ezeket a szempontokat mindenképp érdemes figyelembe venni.

Klasszikus rúdvibrátorok

Ahogyan az elnevezés is mutatja, ezek a standard vibrátorok. Ha valakinek megemlíti a vibrátor kifejezést, nagy valószínűséggel egy ilyen klasszikus rúdvibrátort képzel majd maga elé. Ezek a kényeztetők egyszerű, rúd formával rendelkeznek. Anyagukat tekintve meglehetősen szilárdak, aminek köszönhetően a lehető legoptimálisabban tudják átadni a rezgést. A kéneztetők ezen kategóriája alapvetően hüvelyi izgatásra lett kifejlesztve, de tökéletesen megállja a helyét a csikló izgatása során is. Méretüket tekintve rendkívül sokfélék lehetnek, beszerezhet belőlük egészen apró, 8-10 cm-es eszközt, de akár 19-22 cm-es darabot is.

A választott vibrátor lehet vízálló, akkumulátoros, távirányítós. Persze nem lételem, hogy egy vibrátor akkumulátorról működjön vagy, hogy vízálló legyen, de ezek mind-mind olyan kényelmi szempontok, amelyek tükrözik egy termék valódi minőségét, hiszen maximálisan kényelmessé teszik használatukat, ügyelvén minden igényre. 
Funkciókról beszélve említést érdemel még a kényeztetők zajszintje. A legtöbb helyzetben fontos, hogy a termék diszkrét használatot tegyen lehetővé és ne zúgjon úgy, mint egy porszívó. A márkás termékek gyártói már erre is ügyelnek, így ha fontos önnek a meghitt használat lehetősége.

Realisztikus kényeztetők

Ezek a kényeztetők a leginkább valósághű vibrátorok. Ha szeretné, hogy a kényeztetője minél inkább a valaódi szex élményét nyújtsa, mint kinézetben, mint tapintásban egyaránt, az élethű vibrátorok kategóriából érdemes választania. Az élethű vibrátorok rendkívül valósághű külsővel rendelkeznek, megtévesztésig hasonlítanak a valódi péniszre.

Ha bekötött szemmel kellene megtapogatnia ezeket a kényeztetőket, szintén rendkívül nehezen tudná megállapítani róluk, hogy nem egy valódi férfi tartozékai. Az élethű vibrátor modellek társaikhoz képest jóval puhább és rugalmasabb anyagból készülnek, hogy minél inkább a valódi pénisz érzetét nyújtsák. A realisztikus anyaghasználat azonban kompromisszumokat kíván: ezek a termékek puhább voltuk miatt a rezgéseket kevésbé intenzíven adják át, mint a klasszikus rúdvibrátorok.

Csiklóizgatós vibrátor

Ezeknek a kényeztetőknek nagyon jellegzetes formájuk van, ugyanis két ággal rendelkeznek (ezért szokás őket nyuszi vibrátoroknak is nevezni, a két ág ugyanis olyan, mint két nyuszifül). Ez a vibrátor egyszere kényezteti a hüvelyt és a csiklót. A hosszabb szár a hüvelybe csúszik bele, miközben a rövidebb szár masszírozza a klitoriszt. A klitorisz minél intenzívebb stimulása érdekében gyakoriak közöttük a forgó mozgású darabok.

Ha kényeztetés közben maximalizálni szeretnéd az élvezeteket, akkor mindenképp ebből a kategóriál érdemes választania. Amire mindenképp ügyeljen majd, hogy ezeknél a kényeztetőknél a termékek valódi hossza nem egyenlő a hüvelybe behelyezhető hosszal, hiszen tövében még ott bújuk a klitoriszizgató, ami gátolja a mély behelyezést.

G-pont vibrátor, prosztata izgatók

Bizony, a vibrátorok élvezetéből a férfiak sem maradhatnak ki. Ezek a kényeztetők, a G-pont, prosztata vibrátor modellek speciálisan férfiak számára lettek kifejlesztve. Formájuk eltér a nőknek szánt termékektől.

Annak érdekében, hogy minél könnyebben elérjék a kéjpontot, hajlított formát kaptak. Mivel behatolás terén is eltérőek a női darabokhoz képest, ezért a motor is egészen máshol, a készülékek végében, csúcsában kapott helyet. Férfiként mindenképp érdemes lehet kipróbálni egy ilyen terméket, még ha kezdetben viszolyog is tőle, az élmény ugyanis, amit ezek a kis pajkosok nyújtanak, utánozhatatlan.

Análvibrátorok

Azoknak sem kell lemondaniuk a vibrátorokról, akik az anális kényeztetést jobban preferálják a hüvelyinél. A kifejezetten anális kényeztetésre tervezett darabok, formájukat tekintve eltérnek hagyományosabb társaiktól. Az análvibrátorok rendszerint fokozatosan kiszélesedő talppal rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy ki-ki ingerküszöbének megfelelően, a fokozatosság elvét követve használhassa őket.

Ezeknél a vibrátoroknál különösen fontos szerepet játszik a megfelelő méret kiválasztása, ennek megfelelően megannyi különböző méretben és formában lehet őket beszerezni. Ha ön is az anális gyönyöröket rajongva kedvelők körébe tartozik, bátran ajánljuk ezeket a speciális darabokat.

Speciális csiklóizgatók

Korábban beszéltünk már csiklóizgatós vibrátorokról ez a kategória azonban nem megfelelő azzal. Az ebbe a termékkategóriába tartozó kényeztetők speciálisan a csikló stimulálására lettek kifejlesztve, többségük vaginális kényeztetésre abszolút nem is alkalmas.

Mivel ezeket használva elsődleges szempont a csikló kényelmes elérése és hatékony ingerlése, ezért ezek a kényeztetők legtöbbször a hagyományosnál laposabb, hajlított formával rendelkeznek. Ha ön azok közé tartozik, akik könnyebben érnek el csiklóorgazmust, mint vaginálisat, ezek közül a termékek közül érdemes vibrátort választania.

Hogyan válasszunk vibrátort? Manapság számos kéjszerszám vált már-már úgymond “szokványossá” a szexuális életben. Ezeknek egyike a vibrátor. A vibrátorok fokozzák a nemi ingert, és a csúcsra repítenek. Melyik hogyan és miként, ezt járjuk most kicsit körül.

Az köztudott, hogy a nők nehezebben érik el az orgazmust és érnek fel a csúcsra, mint a férfiak. A vibrátorokat azért fejlesztették ki, hogy a nőnek biztosítani tudja a megfelelő ingereket. A csiklón való vibrálás és a vaginán belüli érzékeny részek stimulálása igencsak fokozza az ingert, és a kívánt hatás biztosan nem marad el. Így azoknak a nőknek sem kell elkeseredniük, akik nem rendelkeznek állandó partnerrel.

A vibrátorok fokozzák a nemi ingert, és a csúcsra repítenek

Ha kipróbálják a “vibit”, még az is lehet, hogy “beleszeretnek”. Kutatások bizonyítják, hogy vibrátor használatával a nők többsége eléri az orgazmust, és egyesek olyan katarzis élményhez jutnak, amelyben addig sosem volt részük. A vibrátor nem kötelező eleme a szexuális együttlétnek, de a csiklóra irányuló rezgése többletgyönyörhöz juttatja a nőt. Vannak, akik nyalogatás, és hatvankilences pozitúra közben is előszeretettel használják a nemi szervek kényeztetésére, s így kerülnek extázisos állapotba.

Allergiának azt nevezzük, amikor a szervezetből valamilyen anyag indokolatlan, azaz túlzott reakciót vált ki. Ön mindent tud az allergiát okozó anyagokról? Tesztelje tudását!

Válaszoljon helyesen három kérdésünkre, és nyerjen értékes nyári ajándékcsomagot a Bioderma termékkínálatából! A helyes válaszadók között a részvételi időszak végeztével sorsolás útján hirdetünk nyerteseket.

Csak mértékkel és tartózkodással
A vibrátorok használatánál mindig körültekintőnek kell lenni. Első és legfontosabb, hogy a segédeszköz mindig tiszta és steril legyen, ellenkező esetben kellemetlen fertőzéseket, betegségeket lehet összeszedni.

Használat után alaposan tisztítsuk meg az előírt módon, és olyan helyen tároljuk, ahol nem éri kosz, szennyeződés. A vibrátort csak akkor használjuk, ha partnerünk is “vevő” rá, továbbá itt is fontos a méret. A testméretekhez viszonyítva érdemes a vibrátort beszerezni, és használat során a legtöbb estben ajánlott síkosítót alkalmazni. Ha ez elmarad, a vibrátor felsértheti a belső testrészeket és kellemetlenség lesz az “örömszerzés” vége.

Fontos higiéniás szabály, hogy a vibrátort ne használjuk egyszerre a hüvelyi és anális örömszerzésre. A “váltogatás” ára szintén komoly fertőzés lehet, ugyanis így a végbélből könnyen átjuthatnak baktériumok a hüvelybe.

Kínálat a vibrátorok piacán
A vibrátor bekapcsolása a pajzán kalandokba még csodálatosabbá teheti az amúgy is szenzációs élményt. Az erogén zónák idegvégződésekben gazdag területei jól reagálnak stimulációra. A kezdeti bizsergésből óriási orgazmus lehet. Ha kipróbálja partnere biztosan nem marad szárazon. De most nézzük, milyen vibrátorokat vásárolhatunk, a teljesség igénye nélkül.

Eres vibrátor

Az erősen erezett felületű vibrátor egyesek szerint szinte jobb, mint az “eredeti”. Erezete úgy van kialakítva, hogy használója alig vegye észre a különbséget eközött és az “echte” szerszám között. Egykezes kapcsolójával kényelmesen állítható a fokozat.

Vágykeltő

Az általában 16-18cm hosszú, 3,5-4cm átmérőjű vibrátor rezgésintenzitása szabályozható. Így az adott izgalmi állapothoz kiválóan illeszkedik.

Rúdvibrátor

Ez a típusú vibrátor a csúcsra jutást csiklóizgatójával garantálja. Rugalmas, bőrszínű, és élethű. E kéjszerszám rezgésintenzitása is szabályozható.

Anális vibrátor

A piacon elérhető az anális szex kedvelőinek kifejlesztett anál tágító és izgató, amely szabályozható rezgésintenzitással és tapadó talppal rendelkezik.

Dupla ágú vibrátor

A dupla ágú vibrátor dupla örömöt nyújt?! Ki tudja, lehet, hogy így van. Lágy, rugalmas, zselés anyagból készül, az egyik vége análvibrátorként, a másik vaginális vibrátorként funkcionál.

Speciális vibrátorok

A képzelet és a kreativitás a szexben is jelen van.. Léteznek már több fokozatú ba­nán, ubor­ka, kuko­rica alakú vibrátorok. De óvatosan! Ne a piacra menjünk értük…

Tojásvibrátor

Kicsi a bors, de erős. A tojás “vibi” kicsi ugyan, de óriási hatás érhető el vele. Bárhova felhelyezhető, majd a vibrálás elindításával kezdetét veszi az orgazmus folyam.

G-pont stimuláló

A nőknek egyik legérzékenyebb pontjuk a G-pont. Ezt olykor nem is olyan egyszerű megtalálni. A G-pont kényeztetésére ezzel a vibrátorral könnyebben célhoz érhetünk. Ez a szerszám sok nő kedvence.

Csiklóizgató vibrátor

E kéj-szerszám szárában a gyöngyök mozognak, állandó masszírozást keltve ezzel. Különlegessége, hogy nem csak vibrál, de rotál (forgó) is, és fokozatai külön-külön szabályozhatók.

Dildó

Az átlátszó dildó belül gyöngyökkel, kívül spirális kialakítással még intenzívebbé teszi az élményt. Tapadó-talpának köszönhetően változatos helyeken (fürdőszoba) is használható, hiszen a csempére, zuhanykabinra is könnyen felhelyezhető.