Gésagolyók

A gésagolyót így használd

Szinte biztos, hogy már hallottad a gésagolyó szót, ám tudod, mire jó pontosan, vagy hogy hogyan kell használni? Most többet megtudhatsz róla, mutatjuk mire jók a kegel golyók!

Rántsuk le a leplet a gésagolyó használatáról
A gésák ismerték az összes vágyfokozó fortélyt, a fogamzásgátlás különböző módszereit, és természetesen intim izmaik edzésének egyik leghatékonyabb eszközét, a gésagolyót is. A gésák nem prostituáltak voltak, hanem szórakoztató társaság, akik folyamatosan tanulták, hogy szórakoztassák a férfiakat, legyen az művészet (zene és ének), vagy hogyan járjanak a kedvükben. Ez szinte már művészet volt, és az erotikában, a szexualitásban is, igazi művészeknek számítottak.

Az apró súlyokkal ellátott gömbök erősítik és rugalmassá teszik az intim izmokat, így a hüvely, a húgycső és a végbél izomzatát is. Segítenek megelőzni és enyhíteni a vizelet- és székletinkontinenciát, megkönnyítik a szülésre való felkészülést, és megszüntetik a vaginizmust, vagyis a hüvelykörnyéki izmok görcsös állapotát. A gésák persze arra is rájöttek, hogy a golyók használata nemcsak egészségügyi előnyökkel jár, hanem a szexet is élvezetesebbé teszi!

Az erős hüvelyizomzatnak köszönhetően ugyanis intenzívebb orgazmust élhetsz át, és ha eddig nem lett volna benne részed, egy kis gyakorlással akár a hüvelyi orgazmus érzését is megismerheted! Ráadásul az erős izomzatnak köszönhetően nemcsak te, hanem a partnered is sokkal jobban fogja élvezni a behatolást – a gésák azt is tudták, hogyan lehet aktus közben hullámszerűen mozgatni hüvelyfaluk izomzatát, így nyújtva a férfiaknak különleges élményt!

Ha még soha nem használtad ezt a különleges eszközt, először egy golyóval kezdj (maximum 3,5 centiméteres átmérővel!) gyakorolni: helyezd fel a hüvelyedbe, és próbáld bent tartani úgy, hogy közben összeszorítod a medencefenék izmait! Eleinte naponta kétszer, tíz-tizenöt percig végezd ezt a gyakorlatot, a hatás általában már két hét után érezhető. Ezután kezdhetsz el gyakorolni két vagy három golyóval, ahogy annak idején a gésák tették – két-három hónapig mindennap viseld a golyókat tíz percig, később elég hetente egyszer-kétszer edzened az izmaidat.

A golyókkal egy teendő van csupán, az intim izmok segítségével megakadályozni, hogy kicsússzanak. Minél kisebb tehát az átmérő vagy minél nagyobb a súly, annál nehezebb a feladat, pláne állva vagy guggoló helyzetben, hiszen a gravitációval folyamatos harcot kell vívni.

Milyet válassz?

Elsősorban olyat, ami méretben megfelel neked. A túl nagy átmérőjű gésagolyó nem éri el célját, sőt felhelyezése akár fájdalmas is lehet. Anyagában és formájában olyan legyen, ami könnyen tisztítható és nem okoz felszíni sérüléseket az érzékeny területen. Az eredeti gésa golyó üvegből készül, és üregében kisebb golyók ringnak. Ez nem utolsó sorban stimulálja a hüvelyi idegvégződéseket, ezért érdemes inkább ilyet választani. Akinek azonban szimpatikusabb, ha gyümölcs formájú, esetleg állatfigurás golyócskák edzik az intimebb tájékát, hát lelke rajta.
Gésagolyókból nagyjából annyi féle kapható, mint kulcstartóból, az szinte biztos. Klasszikus, vicces, perverz és sorolhatnánk… az olcsó gagyitól a méregdrága luxusig.

Ha egy átlagos edzőpartnert keresel, nagyjából 4500 Ft-ért kell a tárcádba nyúlnod.

A gésagolyó persze nem csupán a fentiek szerint használható. Egyes párok szívesen alkalmazzák ezt a szexuális segédeszköz, mivel a golyócskák hüvelyben való finom tologatása élvezettel jár, így a gésagolyók voltaképpen akár előjáték közben is jó szolgálatot tehetnek.

Mire kell vigyázni?

A gésagolyó használatakor a következőkre kell ügyelni, nehogy több kárt okozzon, mint hasznot, vagy ne hozza el a várt eredményt.

Nem szabad túl magasra felhelyezni, mint mondjuk egy tampont, ugyanis akkor nem hozza el a várt hatását.
A tudatos izomösszehúzások ne tartsanak tovább öt-tíz másodpercnél, így hozzák el a kívánt hatást.
A golyót minden használat után alaposan meg kell mosni, fertőtleníteni, hogy ne tudjanak elszaporodni rajta kórokozók.
A gésagolyót nem szabad órákon át bent tartani, ugyanis az ellenkező hatást válthat ki. Kitágíthatja a hüvelyt, ronthatja annak vérkeringését.
Inkább ülve vagy fekve érdemes a gésagolyót használni, mint állva, ugyanis álló helyzetben a medencealapi záróizmok eleve ki vannak téve a testsúlynak, aminek hatására az erek kitágulnak, a felhelyezett gésa golyók pedig kóros értágulatot, akár aranyeret is okozhatnak.